Demit fasade

Zašto demit fasada?

Demit fasada omogućuje uštedu do 60% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog tanjih zidova i manjih grijaćih tijela. Izvedba fasade je brza i osigurava ugodne uvjete boravka u prostoru: ljeti hladno, zimi toplo; uz dulji vijek trajanja i ekonomičnije održavanje. Kod kvalitetno izvedenih takvih fasada ne postoji mogučnost gljivica i truljenja u stambenom ili poslovnom prostoru. Vremenski faktori na demit fasade od stiropora ili fasade od kamene vune nemaju utjecaj. Njihova trajnost je tridesetak godina. Završni dekorativni slojevi su više vodoodbojni od nekadašnjih materijala koji su se koristili za izradu fasada.

Demit fasade mogu se izvoditi različitim debljinama stiropora, a cokl šine se određuju također u skladu sa postavljenim stiroporom.

Lijepljenje stiropora preporučljivo je izvršiti original ljepilom za stiropor, a tiplanjem cijele fasade na odgovarajućim mjestima povećava se stabilnost. Nakon toga fasader će rabicirati fasade nakon prvog gletanja te obaviti završno fino gletanje čemu je prethodila postava kutnih vodilica s mrežicom. Na kraju se radi grundiranje fasade i završni sloj.

Jedna od čestih pogrešaka nekvalificiranih majstora je krivo nanošenje ljepila na stiropor ploče. Ljepilo je potrebno nanijeti na ploče po rubovima kako bi se nakon ljepljenja postigao efekt izolirane komore zraka. Ukoliko se propusti postići efekt komore, dolazi do čitavog niza problema sa kondenzacijom i vrlo oslabljenom izolacijom što znatno skraćuje vijek trajanja fasade.

Izrada demit fasade

Izrada demit-fasade obuhvaća:

  • Pripremu zida na koji se postavlja;
  • Postavljanje izolaciijskih ploča od stiropora;
  • Postavljanje zaštitnih mrežica;

Nanošenje zaštitnog i dekorativnog sloja. Ploče se lijepe namjenskim ljepilima i fiksiraju tiplama. Cijela površina se pažljivo ravna i nivelira, čime se stvaraju uvjeti za kvalitetno nanošenje sloja i izradu tekstura fasade.
Posebna pažnja se poklanja obradi lukova, rubova i drugih površina, koje zahtijevaju dodatnu obradu. Pored namjenskih mrežica i tipli za obradu rubova, lukova i drugih zahtjevnih površina se koriste namjenski profili.

 

Izrada demit fasade

  1. Ljepilo
  2. Stiropor ili kamena vuna
  3. Tiple
  4. Staklena mrežica
  5. Glet masa
  6. Podloga za akrilni sloj
  7. Akrilni sloj

 

 

 

Ukoliko trebate ponude fasadera za fasaderskih izvedbu radova na Vašem objektu molimo Vas da koristite obrazac u desnom stupcu kako bi kontaktirali sve fasadere koji su upisani kao članovi portala.

KontaktPrijavaMarketingForum

Pozivamo tvrtke iz područja fasadnih materijala i fasaderskih usluga, da se oglase na portalu prema važećem cjeniku te ostvare pravo na 1 mjesec besplatnog reklamnog članka na fasade.com.hr. Prijaviti se možete putem sljedećeg obrasca.